Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka
 
 
Llustraxhiu MYRTO
(MEMORJE)
 
Memorja gjarpëron nëpër dhomat e kujtimeve
dhe ka kohë që s’ndihen hapat e ngadaltë;
Ecja sakate ka mbetur larg ndër vite,
mbi dy shkopinj duke u hequr zvarrë .
 
Mbështetur mbi stolat e barakës tënde
kalonim ore dhe orë gëzimi e djalërie,
me këngë serenadash dhe një ritëm furçe,
me zërin tënd dhe ecjen prej fëmije.
 
Kaq kohë qyteti i shkujdesur
ka humbur mbrëmjeve
ritmikën e shkopinjve dhe të qeshurën e lartë,
kaq kohë …,
sepse kohët rendin me fuqinë e viteve
dhe kujtimet çapiten me hap të ngadaltë.
 
 
 
Lotët e mi
 
Lotët e mi pas përçmimit,
si pika shiu në mbrëmjen e vonë,
teksa reflektojnë aurorës së dritave
e rikthejnë fare kot mes shkëlqimit,
përpëlitjen e ëndrrave
në prag vetëtimash.
 
Lotët e mi lojë dëshpërimi,
duke rindezur në hirtësinë e mjegullt,
kandilin e një drite qiri,
pak nga pak
në thellësi të oqeanit shpirt duke gjetur,
luminishencën e të qenurit njeri.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s