Kalendari poetik: Laura Ricci 1948 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Laura RICCI

Kalendari poetik: Laura Ricci 1948

Gazetare dhe poete bashkëkohëse italiane, ka botuar disa përmbledhje me poezi, sivjet (data e lindjes nuk jepet) mbush 70 vjeç. Kam një poezi interesante prej saj:

POBRE DE MI*…

Në një rrugicë në Sevilje,
pa më pyetur një arixhije, më lexoi dorën:
-Pobre de ti; një dashuri
të zjarrtë paske në jetën tënde!
Sa pata mbushur të njëzetat,
ende s’pata njohur dashuri.

E përhumbur vështroj tani
dorën time, atë vijë të thellë,
që dallohet mirë.
Flokët në tëmtha më janë thinjur
-pobre de mi – e njoh
mirë atë dashuri. Dhe ende djeg.

pobre de mi (spanjisht) – e shkreta unë

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s