Poezi nga Brikene Ceraja -Beka

Poezi nga Brikene Ceraja -Beka
 
 
Të shenjtat e kohës
 
Dielli i mëngjesit shndrit në flokët tuaja
e pas një shekulli heshtja lëshoi kambanën
është kohë e dritës
sa vite ikën dhe ju u gozhduat me hijen
të cilën toka jua fali
Ju të heshturat e historisë kapërditë çdo fije kohe
dhe i falet prapë dashuri dritës
e dielli me fund i lëshoi rrezet
mbi akullin që mbanit nën trupin tuaj
u bëtë një lumë i pashterur
ju të shenjtat e kohës
nuk deshët të vdisnit përveçse si në të bukurën e ëndrrave!
 
bcb (16 tetor 2018)
 
 
 
Fyturëheshtun
 
Ike moj dhe as që fale ma dashuri
kur dita filloi të perëndojë e natës i mbeti kohë për t’i mbuluar gjurmët pa hije.
Ike moj, pa na treguar për rrezet që t’i shpaluan qepallat dhe t’i nuk bëre zë, as për shiun që ta mbuloi fytyrën e heshtun.
Ike moj, s’na dashurove edhe një herë palcën e ndrydhur.
Ç’prite moj, krahëthyer që perëndove me dritë?
Pse ike moj Diellni?

2 thoughts on “Poezi nga Brikene Ceraja -Beka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s