Poezi nga Cosimo Rodia, Itali – Poetë të Takimit Poetik, “Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë – Albania / Solli në shqip Dashamir Malo

Poezi nga Cosimo Rodia, Itali
 
 
***
 
Në cilën shkretëtirë
e gropos dashurinë?
Në cilën përroskë
e fsheh?
 
 
 
***
 
Ndonjëherë nuk je në kra
as para, as prapa
por brenda,
për të mbushur zbrazëtinë.
 
 
 
***
 
Vendos si më do
ku më do
kur më do:
më lejo, megjithatë, të vendos
për t’u davaritur
në buzëqeshjen tënde.
 
 
 
***
 
Kjo “hello” jotja
është një purtekë
që zgjon dëshirat
dhe nina nana
hukat
mbi ëndrra
 
 
 
***
 
Këtë natë
me një qiell pa hënë
Thirra emrin tënd
por ishe duke fjetur
poshtë kryqit.
Më le vetëm
për të endur
dëshirat dhe vetmitë.
 
 
 
***
 
Heshtja e natës
mirëpret zërin
e petales dhe kërcitjen
e puthjeve dhe ndërsa zgjohem
Me buzë gjysmë të mbyllura
dhe erëmimin e natës
kërkoj mos je bri meje.
 
 
 
Dëshirat!
 
Je tretërkund
ku jehona
humbet midis magjive
të shtëpive dhe kodrave
petullake
 
Je tretërkund
ndërsa katalogu
joshje mashtruese.
 
Solli në shqip Dashamir Malo
 
 
 
Poetë të Takimit Poetik, “Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë – Albania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s