Kujtimet / Nga: Fejzë Demiri

Kujtimet

 

Nga: Fejzë Demiri

Sado që kalojnë vite jete, ka disa momente kujtimesh që për ne janë të pashlyeshme dhe dinë të na shfaqen në çaste dhe situata të caktuara. Janë ato momente që ne i kemi kaluar me njerëz që në zemrat dhe mendjet tona, edhe sot e kësaj dite, zënë një vend të rëndësishëm. Çdo njeri ka këso kujtimesh. Janë kujtime që shpesh njeriun e thellojnë në një botë të pakufishme të mendimit. Ne, njerëzve, gjatë gjithë jetës tonë na shfaqen këso lloj kujtimesh, të cilat shpesh dinë të na mallëngjejnë, dëfrejnë e herë-herë na krijojnë nostalgji, emocion dhe lot malli. Ndoshta njeriut i bëjnë mirë shfaqja e momenteve dhe kujtimeve, që për të, kanë zgjuar interes dhe kërshëri të veçantë, ngase e kthejnë në vitet më të lumtura të jetës, kur botën e kuptojnë ndryshe, nga ç’është bërë më vonë. Si fëmijë, i njomë që ke qenë, ditët më të mira i ke kaluar duke lozur me shokët dhe shoqet e shkollës. Të ka interesuar loja, gëzimi dhe hareja, ngase nuk i ke pasur në kokë problemet që i ka familja, rrethi, dhe fare nuk ke menduar për problemet që më pas di t’i sjellë jeta. Ke lindur i padjallëzuar, dhe si fëmijë nuk i ke kuptuar gjërat me të shtruar, qysh nga fillimi. Sa keq që njeriu nuk mund ta kthejë kohën pas, përveç me gjurmën e kujtimeve. Po të kishte qenë e mundur, shumë gjëra do të kishin nevojë për përmirësime, dhe shumë gjëra do t’i ndryshonim apo edhe t’i nxjerrim nga ekzistenca si të paqena. Kjo gjë është e pamundur, sepse jeta nuk na e ka dhënë këtë mundësi. Ne kalojmë vite jete, ka vite e kujtime që ndoshta edhe mund t’i harrojë koha, mirëpo mund të ketë çaste për të cilat ia vlen jeta. E pra, atëherë kujtimet e veçanta janë ato që pavarësisht moshës që kemi, kujtohen të freskëta në mbamendjen e vetëdijes sonë. Ato lënë gjurmë dhe mbresa të paharrueshme, të cilat edhe pse me bagazhin e madh të viteve janë epitaf i pashlyeshëm për çdo njeri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s