Botohet në frëngjisht libri me tregime i shkrimtarit YLLJET ALIÇKA “TREGIME TË DIKURSHME” / Nga: Arlinda Rrushi, korrektore letrare

 

Të dashur miq të librit dhe Botimeve Toena,

një tjetër libër me tregime i shkrimtarit të njohur shqiptar, Ylljet Aliçka, “Tregime të dikurshme”, sapo është botuar në frëngjisht nga Shtëpia Botuese “Pyramidion et Chapitre douze”.

Ylljet Aliçka, tashmë është një zë i rëndësishëm në letërsinë bashkëkohore shqipe dhe jehona e emrit dhe veprave të tij po ndihet edhe jashtë Shqipërisë. Ky është libri i tretë që botohet në Francë dhe që pason atë me tregime “Parullat me gurë” (botuar në shqip nga Botimet Toena).

Botuesi i librit, ndër të tjera shkruan:

“… Me këtë vëllim të ri Ylljet Alicka na zbulon çaste nga jeta e përditshme,  ardhur nga një Shqipëri  që kërkon të  shkëpusë  lidhjet e saja shpirtërore e politike me komunizmin. Një model  i përsosur humori e sarkazmi, të një populli  që ballafaqohet  thuajse përditë me absurdin.”

 

Ylljet Aliçka

P.s.: më poshtë mund të njiheni me kopertinën e librit të botuar në frëngjisht me titullin: “Nouvelles d’avant” – Ylljet Aliçka.

 

Arlinda Rrushi
Korrektore letrare
Botimet Toena
Rruga “M. Gjollesha”
K.P. 1420
Tirane – Albania
Tel. ++355 422 40 116; ++355 69 55 244 32
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s