Poezi nga Rovena Shuteriqi

Poezi nga Rovena Shuteriqi

 

Përqafuar!

S’mërzitem, jo, kur më “bezdis” me fjalë!
“S’bezdisem” kur ti, fjalë mjaltë më drejton!
Ëmbëlsohem më shumë, thurr ëndërra përnatë.
Ëndërrave më vjen e më përqafon, pamatë.
Përqafuar më mbaj, ngrohtë, në krahët e tu!
Shpirti, të tëndin shpirt kërkon, si vatra, zjarrin shpuzë.
Dhe unë poezive, do të mbaj në fjalë vargjesh.
Për ty drithërohet trup, këndon zemra e një vajze!

 

***

Gjumi, s’më merr!
Mendimet më turbullojnë.
Dua t’i vë në rresht si ushtarë,
ato për dreq, s’më dëgjojnë!
Fluturojnë ngado e gjithkund.
Shtyhen, preken,pleksen, koklaviten.
Qeshin si të çmendura, pa shkak.
Qajnë, kur përgjigje,
s’marrin askund!
Dhe ashtu e lodhur, dremis.
Sytë përpëliten, gjumin kërkojnë.
Braktis mendimet, kokën lehtësoj,
ngadalë zaptohem,
nga ëndërrat xixëllonjë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s