Kalendari poetik: Clive Staples Lewis (1898-1963) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Clive Staples LEWIS

Kalendari poetik: Clive Staples Lewis (1898-1963)

C. S. Lewis u lind më 29 nëntor 1898; shkrimtar, eseist dhe poet britanik, sivjet mbushen 120 vite nga lindja e tij. I ati qe nga Uellsi, i vendosur në Irlandën e Veriut për çështje pune, nëna e tij irlandeze. Njihet më tepër për romanet e tij fantastiko-shkencorë. Për kurreshtjen tuaj: vdekja e tij kaloi pa u përmendur nga shtypi, jo sepse C. S. Lewis nuk qe i famshëm, por qëlloi që vdiq më 22 nëntor 1963, dita kur u vra J. F. Kenedy. Ja një poezi prej tij:

S’KA PËR TË NDODHUR MË GJË…

Kushdo që patur dhimbje
aq të madhe sa ka qarë
dhe s’i kanë mbetur më lotë,
e di mirë, se ka një çast
kur vjen një lloj
trishtimi i paqtë,
një lloj qetësie,
një lloj sigurie
se s’ka për të ndodhur më gjë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s