Kalendari poetik: Vikatanitamba shek. V-VII pas Krishtit / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Vikatanitamba

Kalendari poetik: Vikatanitamba shek. V-VII pas Krishtit

Poete e gjuhës sanskrite, (e gjeta në anglisht dhe italisht, Octavio Paz ka përkthyer në spanjisht poezi prej saj); poezia e saj ndërthuret shpesh me motive erotike. Nuk dihet saktë shekulli i lindjes së saj, jo më data, muaji, apo viti. Shijoni një poezi të sajën, meqë 2 dhjetori nuk më jep asnjë të dhënë për ndonjë datëlindje poetësh nga bota:

KUR BUZËT…

Kur buzët m’i ngjeshi mbi buzë,
m’u zgjidh brezi vetë, ra poshtë.
Pastaj, kur m’i ngjeshi në gushë
rrëshqiti dhe fustani përtokë.
Kaq di unë, kjo qe e gjithë,
ama, kur buzët prekën gjijtë,
krejt e humba, thashë mbarova,
sa që dhe emrin ia harrova
kaq shumë u turbullova
kush unë, që top e kam mëndjen,
tani t’ju rrëfej s’jam në gjëndje,
s’ju a them dot edhe të dua,
se ç’mrekulli më fali mua
dhe kush qe ai i uruar.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s