TKURRUR, MBI ZGJIDHJE / Tregim i shkurtër nga Dhimitri Jani Kokaveshi

TKURRUR, MBI ZGJIDHJE

 

Tregim i shkurtër nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Numrave lakonte dhe ulej… mbi ndjenjat, kërkonte të linte preokupimet, në galerinë dhe gjallërinë e tyre i rikthente sërish… mes numrave i ndrydhte dhe kërkonte të lidhte urave për të kaluar çasteve… matej mbi vlerat e numrave…!
Shtrinte dhe humorin e saj e kalonte mbi zgjidhje ekuacionesh të pa zbërthyera si gjithmonë, ashtu i linte të pazgjidhura dhe jashtë funksionit matematikor aty, ku kërkonte të zgjidhjet… nuk u arritën, as mbi dialog.
Dialogun, e shtronte si një iluzion vizual në të cilin ndjesitë… zbardheshin mbi ngjyrat, nuk gjenerohej ashtu sikundër një tingull humbiste udhëtimit… natyror.
Ashtu udhëtonin edhe mendimet e saj, pa zgjidhje… shifrave i linte pa numëruar përmasat.
Të gjitha kërkonte ti ballafaqonte në madhështinë e numrave të Φ-së yjësi, aty ku përplasej dhe… për çfarë nuk nuk përplasej dhe numëronte…të padeshiruarat, të pavullnetëshmet… i linte si një veprim… të pa qellimtë.
Ashtu numëronte… fjalët, në ç’do shqiptim, një zbehtësi, si mes vështrimesh të humbura devijonin, perceptimet…!
Në varësi të mendimeve akute luhateshin, këndvështrimet…?Edhe ato mbi masën e humbur të pastrimit të ndërgjegjes në zbehtësi të elementit më të vogël shprehës, fjalës aty ku rridhte, çdo mendim.
Mendimeve, sillte.. tensione dhe pastrimet nuk i përplaste dritës të kundërta i vinte, si një largim.
Nuk e di se si falej… dritës, s’i falej… dhe as e vilte, dritës, si mund ta nxit…?
Shkakun e dritës e stimuloj… me vizionet e tij nuk gjetën zgjidhjet, vizionet e saj, a kanë gjallëri…?
Dhe pse ja vilja, vështrimet…?
Humnerave lëshuar i shkulte dhe i linte… shtrëngatave kur zgjeronin shtratin e mendimeve të gurta, i abrogoj, si mes rikthimit të frymëmarrjeve të saj të zbehtësisë u përshtat dhe gjente veten… shtrirrjeve të saj drita, nuk u përshtat.
Ashtu udhëtonte dhe kthjellonte dëshirat… e varfërisë, si lidhjet e aktorit me skenën kur nuk njeh dekor skenik.
Në kaotikën e skenaristit linte lidhjet e ndërsjellta të varfërisë. Dritë… në vrazhdësinë e kohës avanconte, dritës, dëshirat ja kërkonte si plagët e hapura mbi ç’do përkthim… shpirtin, fundosur me ëndrrat e zbehta mbyllur qiellores… pastërti dhe kaltërsive, i filtrojmë.

Dhjk©19-12-2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s