Kalendari poetik: Jeronim de Rada (19 dhjetor 1814-28 shkurt 1903)

 

Kalendari poetik: Jeronim de Rada (19 dhjetor 1814-28 shkurt 1903)

Jeronim de Rada (19 dhjetor 1814-28 shkurt 1903), rilindasi arbëresh që ia kushtoi jetën çështjes kombtare

Luleve Që Valvit Era

Fryu era e maleve
dhe rrëzoi hijen e lisit:
gjaku im mbetet lumit t’Vodhit!
Ushtarë, m’hapni shtatoren
që të shoh edhe një herë
Shkodrën dhe time motër
te dritarja përkundruall.
Më atje nuk do të zgjohem
luleve që valvit era,
posi valë që s’kanë mbarim.
Do të mblidhen shokët mbrëmjes
brenda vatrash në atdhe:
Unë i le si ëndërzë!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s