Kalendari poetik: Daria Menicanti (1914 – 4 janar 1995) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Daria MENICANTI

Kalendari poetik: Daria Menicanti (1914 – 4 janar 1995)

Wikipedia jep vetëm vitin e lindjes, por jo datën dhe muajin për poeten dhe përkthyesen italiane. Kurse datën e vdekjes e jep të saktë: 4 janar 1995. Nga viti 1932 deri në vitin 1937 ndoqi fakultetin e letërsisë dhe filozofisë në Milano. U diplomua me një tezë mbi analizën e poetit britanik John Keats. Punoi si mësuese deri në fund. Për dyzet vite me radhë (1939-1979) u mor me përkthime nga letërsia e gjuhës angleze. Ka botuar disa përmbledhje poetike. Ja një poezi prej saj:

PREJ KOHËSH…

Prej kohësh dashuri nuk vjedh më,
gjënë e bukur për vete s’e marr,
as edhe një gllënkë shpejt e shpejt
nga gotë e tjetrës nuk pi.
Më mirë – ka kohë që them me vehte –
më mirë peng të më mbetet, se brejtje në ndërgjegje.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s