Kalendari poetik: Noel Luna 1971 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Noel LUNA

Kalendari poetik: Noel Luna 1971

Sot, më 3 janar, është data e lindjes së poetit dhe eseistit portorikan Noel Luna. Drejton katedrën e Letërsisë së Krahasuar në Universitetin e Porto Rikos. Ja një poezi prej tij:

TË TË LEXOSH TY

Them që zëri yt
në gojën time derdhet
dhe gjuha jote e shpërndan
fjalë për fjalë ç’është imja
dhe trupit tënd sërish ia thotë.

Pi në ty
në trupin tënd derdhem.
Llavën tënde këndoj e faqet më digjen,
kripërat më verbojnë.
Trajtës së zjarrit i këndoj
sepse zjarri s’është gjë
pa mënyrën si ti më përqafon
ku veten time njoh.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s