ËNDRRA IME – SARANYA FRANCIS / Shqipëroi Delo Isufi

Poezi nga SARANYA FRANCIS 

 

ËNDRRA IME

Kur unë hap sytë në ditën që zhurmon,
Një ishull i vetmuar të qëndroj më fton.

Nga andrrallet e jetës, shkëputem një cast,
Larg kaosit. rrëmujës e detit plot tallaz.

Në atë ishull, ku unë e Ti jemi një trup,
Valët blu flakërojnë dashurinë e purpurtë.

Atje jeta është e thjeshtë pa lojra djallëzore,
Një strehë e përjetshme, përtej lutjeve mortore,

Në qiell ku yjet premtojnë dritën e rrugëtimit,
Arave ku misri në maj arrin pikën e gjelbërimit.

Ajo që unë shikoj mund të mos jetë aq e vërtetë,
Këto rrëke të furishme mund t’mos derdhen në det.

Por ëndrrat e mia për të ndjekur yjet natën,
Janë shpirti im, forca dhe shpresë më japin.

Dhe kështu vargjet e mia në zemër depërtojnë,
Unë fluturoj, krahët e mi dashurinë atje e çojnë.

Dashuria pushton qiellin tim në vargjet yjore,
Unë jam ajo… ajo jam unë në netë ëndërrore.

Translated by Delo Isufi, Albania, Europe

 

MY DREAM 

As I open my eyes to the din of the day
An island of solitude beckons me to stay

Away from all that saps life out of me
Away from chaos, close to a solitary sea

An island where you and I are the same
Where blue waves stoke love’s purple flame

Where life is simple, free of vindictive games
Where home is eternal; beyond all mortal claims.

A sky where stars promise light for the way
A field where maize stalks gleam in the prime of May

What I see may not be what is…
These choppy waters may have a lot amiss

But my dreams to pursue the stars of the night
Gives my soul strength and my hope might

On a mission to be heard my verses permeate
I soar… My wings with purpose reverberate

Love pervades my starry verse sky
And in that nightsong… I’m it and it is I.

 

Shqipëroi: Delo Isufi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s