Kalendari poetik: Haruki Murakami 1949 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Haruki Murakami

Kalendari poetik: Haruki Murakami 1949

Sot, më 12 janar, mbush 70 vjeç Haruki Murakami, shkrimtar dhe eseist i njohur japonez, kandidat për çmimin Nobel. Librat e tij janë bestseller në Japoni dhe në botë, janë përkthyer në mbi 50 gjuhë…ja diçka nga Murakami:

ZBRAZËTIA QE E PËRSHTATËSHME…

Prej kohësh tokën kqyrte hëna më afër se kushdo.

Ka të ngjarë të qe e vetmja dëshmitare për gjithçka ndodhte
e kryhej këtu poshtë.

Por mbante heshtje të plotë dhe nuk rrëfente gjë.

Nga që atje as ajër, as erë nuk ka;

Zbrazëtia qe e përshtatëshme për ruajtjen e kujtimeve.

Asgjë nuk mundi t’ia shkrinte zemrën hënës.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s