Kur Akullnaja Thërrmohet… (When The Glacier Melts…) – Swapna  BEHERA / Shqipëroi: Delo Isufi

Poezi nga Swapna  BEHERA

Kur akullnaja thërrmohet…
(When The Glacier Melts…)

Një akullnajë e vetmuar në botën e saj,
Coptohet, thërrmohet pastaj tretet,
Cërklat e ndritshme si lulet në maj ,
Të brengosura kthehen në llavë.

Dëshirat dhe ëndërrimet plot pasion,
Formojnë figura në rrezet e diellit,
Ku coptim i ëmbël shpirtin lumturon,
Përmes zemrës e hapsirës së qiellit.

Pastaj kthehet në kopshte të trëndafilit
Na josh të shikojmë flakën e putpurtë,
Para se këndezi të nis këngën e agimit
Dhe gjaku na bulëzon në çdo qelizë,
Për të rinisur jetën më të sigurt .

Akullnaja e vetmuar tretet, coptohet,
Për të formuar rruaza komunikimi,
Në miliona gjuhë të botës jetësore ,
Në miliarda emocionesh njerzimi,
Kur akullnaja thërrmohet.

 

Shqipëroi: Delo Isufi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s