Mos më thuaj lamtumirë…. ( Kushtuar poetit Sejfulla Malëshova ‘’Lame Kodra’’ ) / Poezi nga Xhevahir Cirongu 

 


Mos më thuaj lamtumirë….
( Kushtuar poetit Sejfulla Malëshova ‘’Lame Kodra’’ )

Kohët ecin nëpër shtigjet e tyre
Ato me vehte marrin shtërngata shiu;
Dhe valët e lumit Vjosë aty ndaluan
Me vargun e Sejfullait u përqafuan.

Heshtjes memece dhe intrigës kohë
Largohuni prej meje u thoshte gjithmon;
S’pranonte elozhe ,as klithma korbi
Por, as hingëllimat e kalit të egër.

U gërvishë qielli nga retë e hirta
Fjalën e lirë si kuçedër ta gëlltiste;
Por s’mundi dot te ‘’Lame Kodra’’
Se rrënjët e lisit në shkëmb ishin të forta.

Le të frynte acar i ftohtë
Bashkë me britmat Kaukaz- Moskë;
Me dashurinë e atdheut flakë ndezur në gji
‘’Lame Kodra’’ shkroi të bukurën poezi.

Mos më thoni lamtumirë ju lule të qërshorit,
As edhe ju lule të bardha të qershisë;
Tek ai lot që ra mbi atë shkëmb
Era e ngrohtë e fushës së Myzeqesë
Përcjell çdo ditë nga një serenatë,
Por edhe nektarin e dashurisë në vargun tënd.

 

Xhevahir Cirongu 

Durrës, 10 Janar 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s