Тарана Туран Рахимли (Азербејџан) / Препев на македонски јазик: Звонко Танески

Тарана Туран Рахимли (Азербејџан)   Тарана Туран Рахимли е азербејџанска поетеса, писателка, новинарка, преведувачка, книжевна критичарка. Работи како доцентка на Катедрата за светска книжевност на Државниот универзитет за педагогија во Баку. Авторка е на седум книги, објавила над 400 стручни … Continue reading