Poezi nga Klejda Plangarica

Poezi nga Klejda Plangarica
 
 
S’ kuptoj
 
I pashmangshëm është kthimi im te ty…
Je kaq i largët sa s’e kuptoj si të arrij!
Çdo mëngjes
i gjurmoj mjegullat ku fshihen
Dhe s’e kuptoj si s’humb…
 
I përmbrëmshëm është kthimi im te ty…
Strukem errësirës sa s’e kuptoj ç’ngjyrë kam!
Çdo mbrëmje
i trembem hënës mos m’i çjerrë grilat
Dhe s’e kuptoj pse s’i mbyll sytë…
 
I trishtueshëm është kthimi im te ty.
Tretem thellësive sa s’e kuptoj si s’bëhem ujë!
Çdo herë,
liqeni më trillon se je vetëm
Por unë prapë të gjej dy…
 
 
 
* * *
 
Pas pak do jem me ty
Dhe sërishmi
si pranga do ia vë mallit eshtrat.
 
Pas pak,
Malli do shfryjë njëqindfish përmes eshtërzimit
E shpirti do dridhet njëqindfish.
 
Pas pak,
Një sy i hënëzuar do skicohet në sy,
E vështrimi s’do gjejë dot vend
ku të mbështetet pa frikë.
 
Për pak,
malli do ta thërrmojë ngurosjen
dhe do të hidhet lehtësisht jashtë buzëve.
 
Për pak…
Por paskan qëlluar të rrepta eshtrat…
 
 
 
Shpresë
 
Pareshtur hedh guralecë dhimbjesh
Mbi një det që nuk e shoh,
Por e di që është…
A thua do krisë ndonjëri
Një guaskë perle
Të fshehur për mua?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s