TY / Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista
 
 
TY
 
Edhe sot s’munda të të jap formë
as ngjyrë, as shembull në pasqyrë..
po shijen e puthjes ta ndjej
më hyn në shpirt e në ind.
 
Çdo prekje gishtash, drithërimë
çdo prekje kthehet prapë në dehje
aq sa si diej më ndrijnë sytë
e tëra kthehem në buzëqeshje
 
Në ledhatim të dashurisë
prangosen qiej, perëndi
ti je ai që më jep dritë
frymë e munguar më je ti.
 
Shkronjat pa ty, flutra pa lule
zanoret amfora të funddetit
fjala pa ty s’do ishte fjalë
të ngjitej në fronin e mbretit
 
Ajri pa ty do mbetej pezull
në dete lotësh do dëneste
do merrja frymë gjer në mosngopje
frymënxjerrje deri në jetëvdekje.

Fadil Kërtusha, figurë e ndritur e plejadës së inxhinerëve në Durrës. ( Diskutim në promovimin e librit “Ing. Fadil Kërtusha- kujtime”, botim i Jozef, Durrës, 2018) / Nga: Fatmir Minguli

Fadil Kërtusha, figurë e ndritur e plejadës së inxhinerëve në Durrës. ( Diskutim në promovimin e librit “Ing. Fadil Kërtusha- kujtime”, botim i Jozef, Durrës, 2018)    Nga: Fatmir Minguli Eshtë një obligim jo vetëm qytetar por dhe si inxhiner … Continue reading