Poezi nga Kozma Billa

Poezi nga Kozma Billa

 

GREKES

Ti që ndeze zjarr
dikur zemrën e poetit,
ndeze prush dhe shpirtin tim,
mbi flokët e florinjta,
dritë derdhte hëna,
mua padashur m’u kujtua
i Madhi P u s h k i n.

 

E DUA

E dua diellin
për ngrohtësinë e tij,
e dua hënën
që derdh rreze ar,
e dua qiellin dhe detin
për kaltërsinë,
e dua dashurinë
që më ndez zemrën zjarr.

@billakoz22.01.2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s