Two edges / Poem by Tatiana Terebinova

Poem by Tatiana Terebinova

 

Δύο όρια

Ολικής καταστροφής.
Ο ουρανός είναι μια χορδή.
Και δεν μπορείς να κατανοήσεις αμέσως,
Ότι στη δασική λίμνη
Εσύ ψάχνεις το μέλλον
Ανάμεσα σε δύο μουδιασμένα κρίνα.
Μετάφρασε: Πέτρος Τσερκέζης

 

Dy skaje

Dy skaje
Shkatërrimi total.
Qielli është një kordë.
Dhe s’mund ta kuptosh menjëherë
Se në liqenin pyjor
Ti kërkon të ardhmen 
Midis dy zambakëve të mpirë.

Pëktheu: Petro Çerkezi

 

Two edges

Two edges
of the serrate break…
The sky – a string.
And it’s hard to comprehend right away,
that you seek in the forest lake
the future
between two numbed lilies.

Translation (Ukr):

 

Дві грані

Дві грані
зубчастого злому.
Небо – струна.
І не відразу зрозумієш,
що у лісовому озері
ти шукаєш майбутнє між двох
онімілих лілій.

 

Original:

Две грани

Две грани
зубчатого слома.
Небо – струна.
И не сразу поймёшь,
что в лесном озере
ты ищешь будущее меж двух
онемевших лилий.

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi   PËRPLASUR Sa shumë gjurmë fenomeneve kërkojmë dhe projektojmë  yjësinë!… Shkëlqimeve varur dhëmbëve qiellor po e mundojmë lartësive?… Zbërthyer si dhimbjet mbuluar fshehtësive i shoh zbehjet?… Në vrazhdlsinë qiellore udhëtonim dallgëve dhe stuhive nuk gjeta … Continue reading

Poezi nga Antela Spaho

Poezi nga Antela Spaho   DËBORË NË VENDLINDJE zbardhur, zbardhur, zbardhur… gjithë çarçafët e qiellit hedhur mbi botë për të fjetur hyjnishëm duke ëndërruar ëngjëjt e fëmijërisë pikturuar mbi dëborë…   * * * jam plot me ty me ekzistencën … Continue reading

Ion P. Iacob (Romania)

Ion P. Iacob (Romania)   The poet Ion P. Iacob was born on November 12, 1955 in Breaza, Buzău, Romania. He published thefollowing poetry volumes : “Filantropia Hospital” – Panteon Publishing, Piatra Neamt, 1994; “The Vortical Current”, Princeps Multimedia Publishing … Continue reading

Houda Elfchtali (Morocco)

Houda Elfchtali (Morocco)   – Teacher of English in Meknes / Morocco – President of Moroccan Art and Culture association ERATO -Delegate in The Maghreb countries of “Motivational strips ” internatiinal poetry Forum – Delegate in Meknes/ Morocco of “100 … Continue reading

Poems by Mónika Tóth

Poems by Mónika Tóth
 
 
winter
 
late night
cold lipstick kisses…
winter
 
 
 
Dear
dedicated my nice friend Vasile
 
Your inner beauty
More beautiful than the stars
Dear friend
How precious you are
 
 
 
Solitude
 
Like a gentle summer breeze
touching my face.
So soft and warm.
 
 
 
You are an angel
 
your friendship is the light of life
Dedicated to the sweetest Romanian friend in the world Vasile
you are an angel
who walks on the ground
and I know I’ll not find another
friend like you
your friendship is the light of life
God bless you
 
 
 
I cry…
 
I cry in the wind
tasting the salt on my lips..
no one sees the pain..
 
 
 
i do not know your name….
 
I saw you
I breath the fresh air
how beautiful you are
I swear.I am in love.
My heart is yours.
I do not know,your name
I adore you,forever
 
 
 
Love
 
Two petals
Falling together
Love?
 
 
 
no title
 
dreams never revealed
swimming in a pool of blood
dark clouds forever