Kalendari poetik: Piedad Bonnett 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Piedad Bonett

Kalendari poetik: Piedad Bonnett 1951

Poete, dramaturge dhe shkrimtare nga Kolombia, sot më 26 janar, mbush 68 vjeç. Studioi për letërsi dhe filozofi në Universidad de los Andes University of Los Andes (Kolombi) ku punon edhe si pedagoge qysh nga viti 1981. Ka botuar tetë libra me poezi, që janë përkthyer në disa gjuhë, katër romane dhe pesë pjesë për teatër. Ja përzgjedhja ime nga poezitë që kam prej saj:

SHENJË PLAGE

Nuk ka shenjë plage,
sado shëmtuar çfaqet,
që s’ka brenda një bukuri.

Saktësisht një histori
prej saj rrëfehet,
kush e di se ç’dhëmbje.
Por edhe fundin e saj.

Shenjët e plagëve pra,
janë qepje që kujtesa bën,
një mbyllje shkel e shko
që duke lënduar shëron.

Një mjet i gjetur i kohës
që të mos harrojmë
asnjëherë plagët.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s