Mbyllje / Poezi nga Armenida Qyqja

Poezi nga Armenida Qyqja 

 

Mbyllje

Nga kulla e fildishtë do t’i dërgoj vargjet e mia
Dhe ti ballin do rrudhësh atje jashtë.
Qortimi yt zemrën time do theri,
Muret do krisi me çdo pikë e çdo fjalë.

Mos kërko arsye, shfajsime
Për këtë mbyllje, vetearrest ku jam.
Veç dije aty thelle në dhimbjen time
Dhe prekjen tënde dhe puthjen kam.

Drithmë, pëshpërime, rrahje që zemrës m’i mungon!
Fjalë, klithmë që brenda shpirtit jehon!
I mbyllur je brenda buzëve të mija,
Brenda syrit që në ëndërr të përgjon.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s