Në thellësitë e Fjalëve – Tatiana  TEREBINOVA / Përktheu në shqip Petro Çerkezi

Poezi nga Tatiana  TEREBINOVA

 

Në thellësitë e Fjalëve

Sot është dita jote
e shenjave dhe ndryshimeve.
Krahët e mollës po të presin
në petalet e pilivesave.
Dashnorë dhe fëmijë
njohin veten duke shikuar yjet.
Qielli është misterioz
spirale e shpirtit.
Sërish nëpër bimë po piqet
hyjnia e farave.

Hijet bien
në pasqyra.
Shpresa kërkon një pëllumb breshkë
në kurorat e shpirtit.
Fryma jote lind
në kudhrën e kohës.
Në thellësitë e Fjalëve
flaka – llamburit,
gjurmët – jehojnë,
dhe shigjetat – bien.

 

В глубине Слов

Сегодня у тебя – день
знамений и перемен.
Ждут тебя крылья яблони –
в лепестках стрекоз.
Угадывают себя по звёздам –
влюблённые и дети.
Небо – таинственный
виток души.
Снова в травах зреет
божество семян.
Рушатся тени
в зеркалах.
Надежда ищет горлинку –
в кронах души.
На наковальне времён –
рождается твой дух.
В глубине Слов –
горит пламя,
звучат шаги и –
падают стрелы.

 

Pëktheu: Petro Çerkezi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s