Zëri i një Sage (Impresion për librin ‘ZËRA NË LAVJERRËS’ pjesa e parë i sagës: “ZËRAVE DHE ZHURMAVE” të autorit Kristaq Turtulli) / Nga: ELVI SIDHERI

Zëri i një Sage (Impresion për librin ‘ZËRA NË LAVJERRËS’ pjesa e parë i sagës: “ZËRAVE DHE ZHURMAVE” të autorit Kristaq Turtulli) Ndonëse vitet kalojnë, ikin, treten e zhbëhen, fatmirësisht letërsia shqiptare, na ofron në vazhdimësi burime të reja frymëzimi, … Continue reading

NJË ROMAN PËR NJË LEGJENDË: JAM PJESË E HISTORISË SË SKËNDERBEUT (PAK FJALË RRETH ROMANIT “BUNARI” TË SHKRIMTARIT FATMIR TERZIU) / Nga: Kostandin Vogli

NJË ROMAN PËR NJË LEGJENDË : JAM PJESË E HISTORISË SË SKËNDERBEUT (PAK FJALË RRETH ROMANIT “BUNARI” TË SHKRIMTARIT FATMIR TERZIU) Me profesor Fatmir Terziun, prozatorin, poetin, studjuesin, publicistin dhe botuesin, jam takuar disa herë në festivalet poetike i ftuar nga … Continue reading

OLD BOY / Poem by Maria Miraglia

Poem by Maria Miraglia

 

OLD BOY

Many since then
the white winters and
the warm seasons
the rainy days and
mornings with sunshine flooded
whilst life flowed away and
you and me
under starless skies
as attracted to remote lighthouses
far from each other
conscious or not
went to our destinies
memories of our time together
among school desks and books
seemed lost
hidden by layers of thick fog
secretly woven by the silent time
but nothing is forever
everything returns
with ancient feelings and emotions
your face furrowed with wrinkles now
the colour of your hair
no longer the same
but still in your gaze
the penetrating light
of one time

@ Maria Miraglia