Kalendari poetik: Gisela Galimi 1968 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Gisela Galimi

Kalendari poetik: Gisela Galimi 1968

Pak të dhëna ka në web për poeten argjentinase: viti i lindjes 1968, ka studiuar për gazetari, ka botuar një libër dhe bashkëpunon me disa revista dhe gazeta. Sivjet mbush 51 vjeç, ja një shqipërim prej saj:

SËRISH….

Gjithmonë sjell pranvera
këtë dëshirë që muret t’i shpërthesh.

Sillet rrota
sërish e virgjër me qënë
pastaj të mos jesh sërish
sillet rrota
qull bëhem në stuhi
si vajzë e prapë
me një çadër gajasjesh
si linfa ndër pemët
gjaku nëpër kofshë dhe trup më gufon.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s