Poezi nga Preng Maca

Poezi nga Preng Maca

 

tru peshku

Vetëm peshku i madh e ha të voglin.
kështu ka ndodhur
kështu do të ndodh gjithmonë.

Pjesa ku thuhet, së voni
se do të hamë peshq të mëdhenj
është për të hutuar peshqit e vegjël,
që të mos jenë të tmerrruar,
ndërsa gjenden në dhëmbët e përjetshëm ,
të peshqëve të mëdhenj.

 

flatra

Do të kisha dëshirë
të më përgjoje këtë fund viti
të më vesh re se si përkundem lehtë – lehtë
ndërsa mendoj për ty
humb peshën e jetës së përditshme
ngaqë më bëjnë të ndodhem në fluturim
flatrat e një…dëshire

 

zjarri

nga i ftohti në dimër
e ndezim zjarrin.
ndjehemi mirë
e lavdrojmë atë që ë ndezi
e falenderojmë.

të gjithë ngrohemi pranë atij zjarri
dhe asnjerit nuk i shkon mendja
tek Prometeu

 

indiferencë shqiptare

ne po vdesim pērditē
nga plagët tona të fshehta,
plagët tona të thella.
jemi pa…shpetim!
askush
nuk e ndalon…vrasësin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s