Mjegulla e Shqiponjës / Poezi nga Alisa Velaj

Poezi nga Alisa Velaj
 
 
Mjegulla e Shqiponjës
 
Mos e shpërbë atë pyll
Atë pyll
Atë pyll
Atë pyll
Mos e shpërbë!
 
Unë ndërtoj aty shtëpi pas shtëpie.
Ato kanë nevojë për drurë
Dhe për mjegull
Sa herë rebelojnë
Sa herë kandili dridhet
Në thellesi të dhomave.
 
Dru të drejtë, lastarë
Rrotull shtëpive rrebele.
Sy dashurie prej Mjegullës së Shqiponjës,
Vallëzim kerubinësh
Si në ditën e parë të ndërtimit,
Kur kolonat mbi themele
Ngjizen të mbramin yll…
 
* Retë e pluhurit të gaztë gjenden në Mjegullen e Shqiponjës. Shkencetarët besojne se në këto re po krijohen yje, prandaj edhe i quajne “Kolonat e Krijimit”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s