Kalendari poetik: Nikki Giovanni 7 qershor 1943 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Kalendari poetik: Nikki Giovanni 7 qershor 1943

Shkrimtare dhe poete amerikane, emri i vërtetë është Yolande Cornelia Giovanni. Sot mbush 76, ka fituar një Grammy Award, çmim mjaft i rëndësishëm në SHBA. Një nga shkrimtaret afro amerikane me emër, ja një poezi e saj duke e uruar “Happy Birthday to you, Nikki!”:

ERDHE DHE TI, GJITHASHTU
Nikki Giovanni

Erdha në turmë të gjej miq
Erdha në turmë të gjej dashuri
Erdha në turmë të gjej mirëkuptim

Të gjeta ty

Erdha në turmë të qaj
Erdha në turmë të qesh

Lotët m’i fshive ti
Me mua ndave lumturinë

Ika nga turma të të kërkoja ty
Ika nga turma veten të kërkoja
Ika nga turma përgjithmonë

Erdhe dhe ti, gjithashtu

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s