Poezi nga Alisa Velaj 

Poezi nga Alisa Velaj 

 

MËRGIM

Fëmija do ta kërkojë 
hijen e detit
derisa të bëhet burrë.

Por sa kohë të lartohet mbi shkëmb
hijen e tij përmbi dallgë
do të ketë atdhe…

 

NJOHJE

E njoh ketë qiell
Nën të gdhihem e ngrysem
Tash sa vjet

Kur shiu me lag
E ylberi pas shiu
Varet qiellit si gjerdan
Nuk di ne jam aq e pasur
Sa te me njohe dhe ai…

E di këtë pemë
Nën hije të saj jam mbrojtur
nga rreshkja
Kur dielli pa mëshirë ka përzhitur
Gjithçka(h)

Ajo pemë nuk di a me njeh
Pemë e njohjes sime
A e tjetërkujt
Në është…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s