Kalemdari poetik: Paul Muldoon 20 qershor 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Paul Muldoon

Kalemdari poetik: Paul Muldoon 20 qershor 1951

Sot, më 20 qershor mbush 68 vjeç poeti veriirlandez, fitues i çmimit T.S. Eliot dhe Pulitzer. Ja një poezi prej tij:

ERA DHE PEMA

Ashtu si fryn më shumë erë
atje ku ka më shumë pemë,

Shumica e botës
rreth nesh vërtitet.

Shpesh era bën
të mblidhen bashkë shumë pemë,

ku një pemë krahët zgjat
e pas tjetrës çmendurisht fërkohet,

Nuk është zjarrmi e vërtetë,
më tepër thyejnë njëra tjetrën.

Shpesh mendoj, sa mirë sikur të isha
pemë e vetmuar, që nuk shkon kurrkund,

që krahu im një tjetër të mos thyejë.
Por eshtrat e mia të thyera, ndërrim moti rrëfejnë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s