Qershor / Poezi nga Arditë Latifi Haliti

Poezi nga Arditë Latifi Haliti
 
 
Qershor
 
Përsëri e përsëri
e thua
dhe kalimthi, mbyll sytë.
Nuk zë vend thënje e acaruar,
se malli për të shkuarën
gërryen fort në shpirt.
Ringrihet, e s’ bë zë,
falë duarve të vockëla
mbështetur në faqe.
Falë frymës së saj,
mbërthyer dhomën e vetmuar,
nën petkun e qershorit
Falë Kanunit të shtëpisë,
ku u rrit e mori shtatin.
Mendjendritura,
për fytyrën e të bardhit,
e të bardhës.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s