Kalendari poetik: Noriaki Kubo 1977 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Noriaki Kubo

Kalendari poetik: Noriaki Kubo 1977
U lind në Hiroshima (Japoni), më 26 qershor 1977 Noriaki Kubo, autor filmash vizatimorë, tregimesh të shkurtër dhe poezish. Ja një poezi prej tij:

ÇKA DO TË BËJA…

Plot gjëra kam dashur të bëj në jetë.
Mësues kam dashur të jem, astronaut, furrtar.
Do të më pëlqente të hyja në mijra shitore ëmbëlsirash,
të gjitha t’i provoja dhe gjithë llojet e akulloreve gjithashtu.
Pesë jetë do të doja të jetoja,
në pesë qytete të ndryshëm të isha lindur,
gjithçka mund të hajë njeriu në pesë jetë të kisha ngrënë…
…pesë karriera të ndryshme do të kisha patur…dhe pastaj…
me të njëjtën vajzë pesë herë do të isha dashuruar.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s