Kalendari poetik: Maja Razboršek 1 korrik 1959 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Maja Razboršek

Kalendari poetik: Maja Razboršek 1 korrik 1959

Poete nga Slovenia, u lind 60 vite më parë në Lubljana, Ka botuar disa përmbledhje poetike dhe shumë poezi të saj janë përfshirë nëpër antologji të ndryshme dy dhe tri gjuhëshe. Ja edhe në shqip një poezi nga Maja:

DREJTPESHIM

Më vjen keq
për çdo buzëqeshje të shtirë,
anipse në mirëbesim.

Në ditët me diell
dashuria, -mbushur deri në buzë-
tela të harmonishëm prek ëmbëlsisht.

Vetëm budallejtë
presin
ditët me diell.
Shto këtu ditën e atyre që dyshojnë:
në janë si është jeta vetë.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s