Roger Nupie (Belgium)

Roger Nupie (Belgium)   “Roger Nupie’s poetry works as a tonic”, J. Omblets wrote concerning “Ivoren Weemoed”, his poetry debut. Other publications: “Niets is aanweziger dan”, “Zo verander je van lichaam” “Abrikozen voor Ali”, “Lichthaus/Lighthouse” (trilingual edition: Dutch, English, German) … Continue reading

Poesie di Paola Iotti

Poesie di Paola Iotti   *** Vago cercando una eco tra vecchie mura Il vento che arriva dal mare soffia basso in vorticosi mulinelli di foglie e petali. Emozioni rimangono sospese inespresse. Macigni. Rondoni nidificano nei buchi a cui si … Continue reading

DY FJALË TË VOGLA PËR NJË TREGIM TË MADH TË AUTORIT FATMIR TERZIU (“Roja i Vilës së Madhe”, një prozë sociopsikologjike tërmetike që të trondit e të shkund) / Nga: MSc. Albert HABAZAJ

DY FJALË TË VOGLA PËR NJË TREGIM TË MADH TË AUTORIT FATMIR TERZIU “Roja i Vilës së Madhe”, një prozë sociopsikologjike tërmetike që të trondit e të shkund   Nga: MSc. Albert HABAZAJ Prozatori Fatmir Terziu është bërë i dashur … Continue reading

Poezi nga Iliriana Sulkuqi

Poezi nga Iliriana Sulkuqi   TREKËNDËSHI I BERMUDËS… ( Fjalë për nesër…) LAMTUMIRË Lamtumirë, jeta ime e pajetuar! Lamtumirë, Fjala ime, e pashkruar Më tkurre sa një molekulë, pa hije, Më degdise pa frymë, ku munde… Ndoshta, Një BOTË më … Continue reading

Poezi nga Xheladin A. Çitaku

Poezi nga Xheladin A. Çitaku   CIRK MUMJESH Cirqe sajojnë ca shpirtëra babëzi këndojnë si kaposhët mjeranë dalë qymezesh, me paburrëri shesin mendët që nuk i kanë. Shpresën skërmoçur, bërë fërtele mendjet e ciflosura tek gjykojnë turmën e stërkequr, të … Continue reading

Poezi nga Sonja Haxhia

Poezi nga Sonja Haxhia     Profund   Natyra përreth profund i thyer qelqit të xhamtë fle poshtë zbehtesisë hënë trajtave të saj e fsheh siluetat e përgjumura njerëzore.   Fsheh dhe hijen time endur përmes një ëndrre kapur pas … Continue reading