Kalendari poetik: Nancy Bacelo (1931-2007)

Nancy Bacelo

Kalendari poetik: Nancy Bacelo (1931-2007)

Shkrimtare, poete, gazetare, botuese uruguajane, që ndikoi fuqishëm mbi disa breza krijuesish në Uruguaj, sot më 10 korrik është data e lindjes së saj. Ja një poezi në kujtim të poetes nga Uruguaji:

ÇKA DUA

Nuk më lypsen të dhënat
hollësitë e gjërave
nuk më duhen orët
që s’janë diellore
as lista e dashurive të mbaruara.
Çka dua e vërteta është
shushurima e detit
koha që shkon
drita mbi shtrat në mesditë
dhe gjithçka shkon
e vjen
pa emër, pa njoftuar
duke ndodhur
si gjërat e thjeshta
ndodhin.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s