Nuk dua të mendoj / Poezi nga Enertin Dheskali

Poezi nga Enertin Dheskali
 
 
Nuk dua të mendoj
 
Nuk dua të mendoj se një ditë do të plakem
Dhe lodhja do të flerë në shpirtin tim,
Në sytë e flashkët, loti do puthet me vdekjen,
Ngrica do përpiqet të më ngrijë poezinë.
 
Nuk dua të mendoj se një ditë do të plakem…
 
Shkëputur nga vëllimi i tretë poetik, “Gjak në kozmos”, 170 faqe, 140 poezi, Enertin Dheskali 2010

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s