Puthje… / Poezi nga Drita Lushi

Poezi nga Drita Lushi

 

Puthje…

Sonte mos më fol fjalë dashurie.
As puhizë përshpërimash rrëzë veshit, mos më thuaj.
Sonte shuaji të gjitha dritat, por jo ato të zemrës.
Le të llamburijë mbi ne dashuria – kështu më duaj.

Sonte, s’dua të m’i mbash duart në të tuat,
e përqafimet e gjata, sonte hidhi tutje;
sonte, oh sonte, e dua natën veç me puthje,
si burim dashurie le të rrjedhin, të qeta, pa ngutje
.
E në më zëntë gjumi nga dashuria,
me burimin e puthjeve freskom’ përsëri,
dhe, të lutem mos u lodh, mëngjesi vjen shpejt,
i dua pafundësisht puthjet – zjarr, dhe ëmbëlsi.

@ Drita Lushi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s