Epigrame nga Iliaz BOBAJ

Epigrame nga Iliaz BOBAJ VËZHGIM Shih ç’po ndodh, në trojet tona: ca minj, hiqen si shqiponja.   REKLAMË MJERANËSH Kudo ata…me vend e pa vend, në faqe interneti, në krye të drafteve: reklamojnë veten shoqatat e askushëve, reklamojnë veten askushët … Continue reading

Poezi nga Nikollë Loka

Poezi nga Nikollë Loka   Kshtu foli Lekë Dukagjini Hingllinin kualt n’livadhin me gur të vrà, nji orë larg u ndigjohej hingllima, nuk dihej a ishte kangë apo vaj, burrat ndigjonin zhyt thellë n’ mendime dhe bjeshkës përhapej nji za: … Continue reading

Poezi nga Agim Desku

Poezi nga Agim Desku   ME Ç’KUJTIME MBRETËROHEM Nga një mijë e një netë t’jetës Kam nga një mijë e një kujtim mbretëror Ah ç’fat kur më janë trashëgim i brezave t’artë t’fisit tim hyjnor Kur erdhem n’jetë ishte fjala … Continue reading

ПЕСМО МОЈА / БИЛЈАНА З. БИЛЈАНОВСКА

БИЛЈАНА З. БИЛЈАНОВСКА   ПЕСМО МОЈА Где год да кренем ил‘ мишљу скренем нађем те у сваком делићу душе моје– једном си стих без риме други пут распевана алегорија понекад лепо сложена алитерација или једноставна метафора, понекад си само мисао … Continue reading