Kalendari poetik: José Sbarra (1950-1996) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

José Sbarra

Kalendari poetik: José Sbarra (1950-1996)

Do të mbushte 69 sot më 15 korrik José Sbarra, shkrimtar, dramaturg, poet e skenarist argjentinas. Drogat dhe AIDS, ia morën jetën para kohe. Filloi të shkruante libra për fëmijë dhe të rij, më pas prozë poetike, me një stil krejt të veçantë, si është e veçantë edhe poezia që përzgjodha sot prej tij:

S’E KAM PËR XHELOZI…

Besomë or mik, s’e kam për xhelozi,
as për qefmbetje.
As e urrej, as i mbaj mëri.
Për mua, qofshin të lumtur të dy.
Paqe paçin.
Dhe qofshin të lirë të duhen sa t’u dojë qefi.
Ama, një gjë ia uroj.
Jo, s’kam etje për hakmarrje,
kot ashtu, sa për kunj,
ti or vëlla e di, s’jam i keq.
Dua vetëm që, ndonjë natë,
mbërthyer ashtu pas tij,
në vesh t’i pëshpërisë emrin tim.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

One thought on “Kalendari poetik: José Sbarra (1950-1996) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 1. ________________________________
  De: Galaktika Poetike ATUNIS
  Enviado: lunes, 15 de julio de 2019 02:50 p. m.
  Para: elva-galvan@hotmail.com
  Asunto: [New post] Kalendari poetik: José Sbarra (1950-1996) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

  agronsh posted: ” José Sbarra Kalendari poetik: José Sbarra (1950-1996) Do të mbushte 69 sot më 15 korrik José Sbarra, shkrimtar, dramaturg, poet e skenarist argjentinas. Drogat dhe AIDS, ia morën jetën para kohe. Filloi të shkruante libra për fëmijë dhe të rij, “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s