DISTANCA – Maria Miraglia / Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi

Poezi nga Maria Miraglia

 

DISTANCA 

Të buta si gota të hellës
heshtjet tuaja
për sa kohë zgjatë dimri i ftohtë
mungesa e juaj
ndryshon edhe stinët
me vrima deri jashtë
në netët e ngrohta
troket shiu
mbi kulmet
kur vjen vjeshta
dhe ngjyros me gjelbërim
mantelin e fushave
në pranverë.

Por e pandryshueshme është distanca
mes jush dhe meje
mes nesh
si nga planetët
rreth orbitave rreth dy botëve të largëta.

 

Përktheu nga Anglishtja: Jeton Kelmendi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s