LËRE SONTE TË FLET ZEMRA / Poezi nga Seli Murati

LËRE SONTE TË FLET ZEMRA

Kur shikimi yti qetëson shpirtin , ..
Nata shëndrit ,yjet bëjn drita…
Syri i qeshur si hënë e plotë 
Kur i pikuan lotët larg heshtjes
Pash forcën që shtonte dhe malin

Si vale deti më rrëmbeu flladi zemrën,
Mi vodhi ca puthje,me dehu papritur,
Atëherë ju betova tek vetë sytë e mi
Ku secili qerpikë fije të çel ëndrra…!

Në zemrën time me aromë dashurie
Çdo ditë e s’nesërmes të fali ndjenjën,
Si yjet në gjoksin e natës që shëndrisin
Të freskët do të ruaj dashurinë

Kur sytë e tu shkëlqejn n’gjumin tim
Më dhuro një puthje të mbaj në buzë,
Si ngjyra blu e qiellit që zbukuron çdo agim,
Në sy më tretën të gjitha mendimet..!

Fragmentët si flutur të rritin shpirtin
Dëshirat në kopshtin e ëndrrave…
Veshur më ëndrra për sytë e mi
Syri si lot i mallit shpërthen në dritë.

Një sy i qeshur vetëm shëndritë
Si loti i heshtur të dashuron…
Kur edhe në zemrën ta ngacmonë,
Tek të puth lehtë,mbi hapat e zemrës.

Kur hapat hedh nga malli digjem,
Në kopshtin e ëndrrave po pikojn vesë retë
Buzët më janë flakë t’kuqe si trëndafil..
Sytë e buzqeshjes mbi gjurmët tua shkëlqejn.

Mas kohën qëndis fjalët,
Edhe ledhatoj mendimet,
Edhe pse nata bëhet iluzion
Zemra e dashuruar thot gjithmon të dua!

Kur flakë t’merr shpirti..!
Zjarrin e ndezur se shuajn as lotët,
Më prit i qeshur kur vi unë nga larg,
Si trëndafil i çelur brënda zemrës time,
Lëre sonte të flet zemra .

 

Seli Murati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s