E VËRTETA LAKURIQ NË FAQET E NJË ROMANI (SHËNIME RRETH  ROMANIT “DASHURIA PRAPA PERDES” E SHKRIMTARIT KUJTIM AGALLIU) / Nga: Mihal DISHO

E VËRTETA LAKURIQ NË FAQET E NJË ROMANI SHËNIME RRETH ROMANIT “DASHURIA PRAPA PERDES” E SHKRIMTARIT KUJTIM AGALLIU Ndoshta ata që kanë punuar për këtë libër apo vetë shkrimtari Kujtim Agalliu nuk e dinë që në roman “vallëzojnë” 155 personazhe, … Continue reading

Poezia e Sabit Rrustemit – REALIDEALIZMI SI LIGJERIM POETIK… (Sabit Rrustemi, “GRAFITE NËNLËKURORE”, Prishtinë 2015) / Nga: Shefqet Dibrani

Poezia e Sabit Rrustemit REALIDEALIZMI SI LIGJERIM POETIK… Sabit Rrustemi, “GRAFITE NËNLËKURORE”, Prishtinë 2015   Sabit Rrustemi: “GRAFITE NËNLËKURORE”, poezi, Botoi Shtëpia Botuese, “BEQIR MUSLIU”, Prishtinë 2015, faqe 164. ISBN 978-9951-594-60-8     Libri me poezi “GRAFITE NËNLËKURORE”, i Sabit … Continue reading

Poezi nga Eva Ceca

Poezi nga Eva Ceca   DASHURIA DHE URREJTJA! Në botën tonë të vetme, një refren përsëritet, është Urrejtja që nxin dhe Dashuria që vritet….! Urrejtja bashkon njerëzit, ortekë nëpër male… dhe Dashuria….?! Ajo mbetet individuale…!   MOSMIRËNJOHJA Në zgrip të … Continue reading

Poem by Ade Caparas

Poem by Ade Caparas

 

***

her eyes rove in fickle strides
until it swells and see no more..

she adores the romantic full moon
sighs, love isn’t full..

she challenges the sunrise
weary, but wearies..

she swings with the wind
hugging selfishly..

she stamps in the rain
nothing, but wet tears..

the day is over
her eyes too swollen
to see– the lovely sunset.

(tuesday 29 january 2013)………….adecaparas
background photo by: colour of love w/ superimposed del-portrait.

WHAT SONG / Poem by Emmanuel Douglas Mulomole

Poem by Emmanuel Douglas Mulomole

 

WHAT SONG

What song
What song shall I sing to you
As my friend I always love you
To show the light of forgiveness
To rise the pristine feelings of bliss

What song
What song shall I sing to you
As a verisimilar gratitude to you
For receiving a gorgeous lovability
From all angles of heart of placidity

What song
What song shall I sing to you
About the worthy orison from you
To bestow the pure blessings on me
To evince the heavenly guidance to me

What song
What song shall I sing to you
Once I have learned something from you
Deference, humility, and philanthropy
To nurturing my life with genuine happy.

©®#EDM

 

Pокиях Хашим (Малайзия) / Рахим Каримов (Рахим Карим)

Pокиях Хашим, Малайзия Биодата Сити Рокиах Хашим родилась в Пулау Пинанг, Малайзия. В 1977 году там же получила степень бакалавра в Университете искусств (факультет истории театра и драмы). В 1984 году продолжила обучение в Сиднейском университете, Австралия, где получила диплом … Continue reading