Kalendari poetik: Mauro Bompadre / Përgatiti materialin Maks Rakipaj

Mauro Bompadre

Kalendari poetik: Mauro Bompadre

Mauro Bompadre, poet, blogger italian nga Ankona. Të dhëna biografike s’ka. Ja një nga poezitë që kam prej tij:

TESH JO

Tesh jo,
tesh jo mâ,
tesh s’ka mâ kohë.

Kopshtijet vyshkë,
treni ka hikë
prej andrrash ka mbetë
veç nji shkretinë rrenash.

Tesh jo,
kurrgja s’ka me ndryshue,
tesh s’ma mban.

Dhe luejm me pse-hin,
por syni merr flutrimin
përjasht rrethimit
matanë ksaj jetet.

Tesh jo,
s’ke ç’ban mâ,
veç me kapë n’shputa botën marë.

Dhe ka me kenë nji cak i ri,
dhe nën yje edhe mâ t’rij
ka me ardhë tjetër dashni
dhe nji e re, tjetër lumtuni.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s