JETA E LUME / Poezi nga Engjëll I. Berisha

Poezi nga Engjëll I. Berisha

 

JETA E LUME

Ati e dheu, në tokën e lume, 
me farën e bimën e mirë
me shpendët, këmbësorët e rrëshqanorët
me trupin tonë bëhet pluhuri i pllehshëm
prej nga e rinxjerrim frytin e gojës
me ngjyrat e lëkurës bardhë zi e verdhë
e mbjellim kultin e njeriut mbi faqen e dheut.

Dora e Imzotit nga Tempulli im
deri te kupola e Qiellit
sa herë e ka nisë Besëlidhjen e paqes
njeriu prodhojë helmin, bimën e së keqes
u rebelua në ironinë e mbretërisë së tokës
nga tirania e tij mbetën ta sundojnë njëri tjetrin
profecia e rrejshme në robëri të lakmisë.

Planetin tonë e freskon hëna ndritshëm
na gjen të zbuluar pa e parë veten
vetëm nata e lejon këtë melankoli
sapo t’ia prekim jetës thelbin e adhurimit
zhdukemi si hije e agimeve pa na zënë e nesërmja
emrin na e përpijnë dheu e flaka
dhe prapë bën dritë, nisë ditë e re
genus patriae me ne e pa ne
të përsëritshme vijnë stinë të reja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s