Poezi satirike nga Nehat Jahiu

Poezi satirike nga Nehat Jahiu
 
 
VALLJA ME DY SHAMIJA
 
Vallën na e hedh me dy shamia
Këmbët luan nga bie buria
Valviten si bari në livadh
Herë në njërën,herë në tjetrën anë
Vallën na e hedhë
Lakuriq pa brekë
Për ]do mbrëmje e ]do natë
Me dy burra futesh në shtrat
Hidhesh në valle si lavirja
Vallëzon me dy shamia…
 
 
 
CA TË QELBURA KOKA
 
Erë e ndytë qelbësirë
Në trup pa një pikë yndyrë,
O zot! Si na i mban toka
Këto të qelbura koka.
 
O zot,si të shpëtojmë nga këto laro
Që në ]do vend vallëzojnë si në ballo,
O zot të shpëtojmë nga këto lavire
Që ndrrojnë rolet si fytyra në pasqyrë.
 
 
 
SAHANLIPIRËSAT
 
Për një koc të lëpirë
Shesin trup dhe fytyrë
Gjuhën por si qen e qesin
Lehin edhe pasi vdesin!
 
 
 
NË ZYRë TË MINISTRIT
 
Mbi tavolinë djathë
Rrush të thatë
Meze me raki
Për ballë zonja Selvi.
Ngrihen gotat
Rrotullohen filxhanat
Në zyrë ndalohet hyrja
Shikojnë fatin ministri e Selvia.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s