Kalendari poetik: Gösta Ågren 1936 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Gösta Ågren

Kalendari poetik: Gösta Ågren 1936

Poet, eseist, shkrimtar finlandez që shkruan në gjuhën suedeze, fitues në vitin 1988 i çmimit Finlandia Prize. Ja një poezi prej tij që më pëlqen shumë:

BURGU 

Atje u krijua
një mundësi për t’u arratisur,
por të gjithë
qëndruan në burg.

Mundësia për arratisje
qe një liri dhe askush
s’donte ta humbiste.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s