Poezi nga Hekuran Miraka

Poezi nga Hekuran Miraka
 
 
… vjeshtë…
 
Mbaruan të tëra festat e njomëta.
Kalendari hyn në vjeshtë.
Ka festë për poetët .
Për shkrimtarët.
Bëhen pastërmatë për dimër.
 
Veç miu i magjes do mish.
E ta kall në qyp dimrin…
 
Viti numëron tespijet.
Dhe humbet kokrrën e linjës…
 
 
 
…. nëna s’ ka datëlindjeje…
 
Nëna ime ka datëlindjen e vajzërisë.
Kam porositur aq trëndafilë,
Sa t’ ia fshehin moshën .
Më duhet ajo e nënës.
 
 
 
… rrota e diellit…
 
Ka ca shpezë migratorë ,
Lenë vjeshtën dhe marrin nga lindja.
Ka dhe njerëz që mërgojnë,
Lenë lindjen dhe marrin nga perëndimi.
Të gjallët lëvizin.
 
Pikëtakimi i ikjes së tyre është dielli.
Me plus-minus një ditë.
Ndehen krahësh
Dhe heshtin .
Amin !
 
 
 
… kalendari hënor i zvogëluar …
 
… yjet i përturp riti i rrethprerjes,
Të zhvishen dashunisht para hënës.
…. nga pritja, ajo ha dhe rit mes vetes …
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s