Kalendari poetik: Aída Elena Párraga Cañas 1966 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Aída Elena Párraga

Kalendari poetik: Aída Elena Párraga Cañas 1966 

Poete, shkrimtare nga Salvadori, sot, më 7 gusht mbush 53. Fillimet e saj në qenë letërsi për fëmijët, duke ndjekur këshillat e të atit. Në vitin 1995 fitoi një çmim për letraret e reja nga UNESCO. Ja një poezi prej poetes nga Salvadori:

ZJARRI DHE TË FSHEHTAT E TIJ

Të fshehtën e zjarrit e kam zbuluar
shumë më përpara se të ndizej
pylli i parë.
Edhe më parë se ai flakadan,
më parë se flakëz e parë.
Si çdo zbulim
që ndodh rastësisht,
në fjalën tënde hasa shkëndijën,
pastaj, ajmé:
krejt më ndezi kur vështrimi yt
kur rastësisht më preku.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s